Vuggestuen 0-2 år

Vuggestuen 0-2 år bor på første sal. Her er tre grupperum, lavet til loftet, lyse og overskuelige rum for de små børn.

Udendørs har vuggen sin egen indhegnet have med et landskab til at kravle på bakker, gynge i redegynge, stor sandkasse og legehus.

I vuggestuen bestræber vi os på at skabe rolige og hyggelige morgener. Alle børn bliver set og mødt, så de trygt kan få sagt farvel til mor og far, og starte dagen i vuggestuen.

Om morgenen hygges der omkring bordet med morgenmad, små puslespil, der læses på madrassen eller leges med yndlingslegetøjet.

I takt med der kommer flere børn og voksne i vuggestuen, deler vi os i mindre grupper. Vi leger i husets andre rum, på legepladsen eller går måske på besøg i 2-3-års gruppen.

Mindre grupper giver større ro til børnene og bedre mulighed for fordybelse i legen.

I forbindelse med vores formiddagsmåltid i vuggestuen, ligger vuggestuens planlagte læringsforløb. Her fordyber vi os, ligesom resten af huset, med et bestemt emne, i forhold til at vi er en kulturinstitution. Forløbet planlægges så det giver mening for det helt lille vuggestuebarn.

Vi har fokus på alle de nye ord børnene præsenteres for, og sørger for at være gode og tydelige rollemodeller. Vuggestuen bruger desuden meget sang, musik og bevægelse i alle forløb, lige fra natur til billedkunst.

LINK

LINK

Om formiddagen er vi ude i det meste vejr. Her leger børnene på vuggestuens egen legeplads, eller udforsker havens andre områder.

Børnene har mulighed for at cykle på små cykler, gynge, rutsje og lege med sand. De øver sig motorisk, når de udforsker terrænet eller gemme sig i ”skoven”.

Vuggestuens børn spiser hver dag i to grupper.

Alt efter alder og formåen deltager børnene aktivt, der hvor de kan. Håndvask, kravle op på egen stol, tage sin egen tallerken eller hælde vand i sin kop.

Efter måltidet, skal de fleste børn gøres klar til at sove. De som har behov for at sove tidligt, har allerede fået mad og sover nu. 

Børnene vågner op når de er klar, og kan i eget tempo fortsætte legen igen.

Eftermiddagen byder på et lille måltid, som samlingspunkt efter luren. 

Herefter leger børnene ofte på legepladsen, og bliver også hentet her.